DEFTER BİLGİLER İLE İLGİLİ İSMMMO'YA YAZIMIZ

İSTANBUL SERBEST MUHASEBECİ

MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Gelir İdaresi Başkanlığı “2015 yılına ait kanuni defter bilgilerini girmeyenlerin 30.11.2015 tarihine kadar bu bilgileri İnternet Vergi Dairesi sistemine girmelerini” istemektedir.

Günümüz koşullarında bu bilgilerin hala meslektaştan talep edilmesi meslektaşı değersizleştirmenin yanı sıra bir çok angaryalara yeni bir angaryanın daha eklenmesi anlamına gelmektedir.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın “Ben yaptım oldu” tutumu karşısında şu ana kadar ne TÜRMOB’un ne de Odalarımızın her hangi bir tavrı ve tepkisi olmamıştır.

GİB bu bilgileri Noterler Birliğinden istemelidir.Doğru olan budur.

Meslektaşa yüklenen bu angarya’yı ortadan kaldırmak TÜRMOB ve Odalarımızın asli görevleri ve sorumluluğudur.

Bu nedenle, görevinizin gereği olarak söz konusu angarya’yı kaldırtmanızı talep ediyoruz.21/11/2015

TÜRKİYE MALİ MÜŞAVİRLER BİRLİĞİ

( T M B  )