PRATİK BİLGİLER

» Amortisman Sınırı
» Vergiden Müstesna Yemek Bedeli
» Emlak Vergisi Oranları
» Fatura Düzenleme Sınırı
» Değer Artış Kazançları İstisna Tutarları
» Kıdem Tazminatı Tavanı
» Usulsüzlük Cezalarına Ait Cetvel
» Yıllık Ücretli İzinler

MUH. STANDARTLARI

Ülke içinde kullanılan muhasebe standartlarını uluslararası standartlarla bütünleştirebilmek için 1995 yılından bu yana 43 uluslararası muhasebe standardı Türkiye’ye ...

T.C. RESMİ GAZETE

DUYURULAR

BASIN AÇIKLAMASI

 

 

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan 27.04.2021 Gün ve 2/3607 Esas Numaralı  “Sigortacılık ile Diğer Bazı Alanlara İlişkin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” ne Matrah Artırımı, Stok  Affı gibi düzenlemelerin getirileceği ve 30/06/2021 tarihine kadar yürürlüğe gireceği tahmin edilmektedir.

Hükümetin kasım ayında çıkardığı 7256 sayılı kanun ile Kesinleşmiş Alacakların Yapılandırması ile istenilen sonuç elde edilmemiştir. Bu torba yasa ile de istenilen sonuç elde edilemeyecektir.

-Korona virüsle  mücadelede  ve aşılamada henüz istenilen başarı  elde edilememiştir. Ve bu süreç ekonomik hayata etki etmektedir. Özellikle esnaf zor durumdadır. Destekler de bu durumu düzeltmemektedir.

-Şu anda kesinleşmiş alacaklardan ziyade güncel kamu alacaklarını güvence altına alacak, ödenebilirliğini sağlayacak tedbirler  alınmalıdır.

-Meslektaşlarımız  Korona virüs sürecini çok yoğun ve yorucu bir şekilde geçirmiştir. Zaten meslektaşlarımızın sorunları çok fazladır. Bu sorunları çözmek noktasında ne hükümet tarafından ne de TÜRMOB nezdinde ciddi bir adım atılmamaktadır. Bu süreçte ciddi sayıda meslektaşlarımızı kaybettik. Gene bu süreçte   ekstra iş yükü ile boğuştuk ayrıca 7256 sayılı kanunun  getirdiği iş yükünü de sırtladık. Şimdi bu tasarı ile yeni bir yük meslektaşlarımızın sırtına binmektedir.

-Meslektaşlarımız çok yoruldu ve yıprandılar. Artık nefes almak istiyoruz. Evde Kal süreçlerinde bile meslektaşlarımız gece gündüz çalıştılar.

Talebimiz Şudur:

-Matrah artırımı ve Stok affı ile ilgili düzenleme yıl sonuna ertelenmelidir. Bu süreçte mükelleflerin naylon-sahte fatura düzenleme haricinde  denetim açısından üstüne gidilmemelidir.

-Güncel kamu alacaklarının zamanında ödenebilmesi için meslektaşlarımızda dahil tüm esnafa kamu bankaları tarafından faizsiz uzun vadeli kredi verilmesi sağlanmalı ve taksitler salgının bitim tarihinden sonra başlatılmalıdır.

-Mali müşavirlerin kamusal görev yaptığı göz önüne alınarak KDV oranı % 8’e düşürülmeli ve tahsilat esasına göre KDV beyanında bulunmaları temin edilmelidir.

-Hazine ve Maliye Bakanlığı  meslektaşın sorunlarını çözmek noktasında  ciddi adımlar atmalıdır. Bu konuda TÜRMOB sorunların kaynağı olarak meslektaşı görmekten vazgeçmeli, kararlı tutum almalıdır. Artık Korono virüs nedeniyle meslektaşlarımızı kaybetmek istemiyoruz.24/05/2021

                                Saygılarımızla

        TÜRKİYE MALİ MÜŞAVİRLER BİRLİĞİ(T M B)

Oktay Yeşilyurt                                    Belma Sabuncu

Başkan                                                  Sekreter