KAMUSAL KURUMLAR OLMAZSA KAOS OLUR!!!

Cumhurbaşkanı meslek kuruluşlarının isimlerinde yer alan “Türk ve Türkiye” gibi ünvanların Bakanlar Kurulu kararı ile kaldırılacağını,ardından da bu kuruluşların yapılarının değiştirileceğini ve herkesin istediği gibi meslek birlikleri oluşturabileceğini belirtti.Bunun gerekçesini de Türk Tabipler Biriliği yöneticilerinin Vatan Savaşı karşıtı bildirisi’ne bağladı.

KURUMLAR DEĞİL YÖNETİCİLER YANLIŞ YAPAR

Hemen belirtelim ki Türk Tabipler Birliği yöneticilerinin Türkiye’nin ABD/PKK’ya karşı verdiği vatan savaşını arkadan hançerleyen,iç cephede bozgunculuk yapan tutumunu şiddetle kınıyor ve kabul etmiyoruz.Ancak Afrin harekatını daha başından itibaren destekleyen Türkiye Barolar Birliği yöneticilerini alkışlıyoruz.
Bu iki kurum yöneticilerinin vatan savaşında aldıkları tutuma baktığımızda; bazı meslek örgütü yöneticilerinin büyük yanlışlar yapabildiğini bazı yönetimlerin ise doğru tutum alabildiklerini görüyoruz.

YÖNETİCİLER GEÇİCİ,KURUMLAR KALICIDIR

Sayın Cumhurbaşkanı olumsuz örnekten yola çıkarak kurumların kamusal niteliklerinin ortadan kaldırılacağını ilan ederken her nedense Türkiye Barolar Birliği yöneticilerinin olumlu tavrını görmemiştir.
Yöneticiler geçici kurumlar kalıcıdır.Yöneticilerin yanlışlarından yola çıkılarak büyük meslek kitlelerini bünyesinde barındıran kamu kurumlarının yapısı ile oynamak,oraları dağıtmaya kalkışmak hem ülke açısından hemde o kurumların mensupları açısından son derece yanlıştır.
MESLEK KURULUŞLARI ANAYASA İLE DÜZENLENMİŞTİR.
Meslek kuruluşlarının varlığı Anayasamızın 135.maddesi ile güvenceye alınmıştır.Bu nedenle kurumların yapısı kanunla değiştirilemeyeceği gibi Bakanlar Kurulu kararı ile de değiştirilemez.Böyle bir şey ancak Anayasa değişikliği ile gündeme getirilebilir.

TÜRK VE TÜRKİYE ÜNVANLARI KİMLERİ RAHATSIZ EDİYOR.

Yüce Atatürk’ün tarif ettiği temelde hepimiz Türk Milletiyiz.Yaşadığımız vatan Türkiye Cumhuriyeti.Bu topraklarda yaşayan insanların ezici çoğunluğu kendini Türk olarak tarif etmekte ve bununla gurur duymaktadır.Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına mensup olanlar da aynı duyguları taşımaktadır.Hiç bir meslek kuruluşu mensubu kurumlarının başında TÜRK VE TÜRKİYE ünvanının bulunmasından rahatsız değildir.
TÜRK VE TÜRKİYE ünvanlarından rahatsız olanlar PKK’lılar ve FETÖCÜ’lerdir.Bu ünvanları kaldırmak ve kurumların kamusal niteliğini yok etmek en çok onları sevindirecektir.Böyle bir şey gerçekleşirse ortaya  PKK ve Fetöcü yapıların oluşturduğu bir çok kurum(!) çıkacaktır.

DURUMU FIRSAT BİLENLER

Diğer taraftan bu durumu çeşitli nedenlerle fırsat bilenler hemen ortaya çıkıp değişiklik önerisine alkış tutuyorlar.Bunların bir bölümü siyasi otorite adına mesleki sahada iktidar mücadelesi verip bir türlü iktidarı ele geçiremeyenlerdir.Bir kısmı küreselci liberallerdir.
Bu kesim durumdan istifade etmeye çalışırken ÇOK SESLİLİK,RENK-AHENK türküleri söylüyorlar.Açıkça belirtelim kurumların kamusal yapıları  ortadan kalkarsa bunun sonuçları ne çokseslilik olur ne de renk-ahenk.Sonuç KAOS olur.Hiç bir meslek kuruluşu kendi alanı ile ilgili kamusal denetim yapamaz ve meslek mensuplarının çıkarlarını koruyamaz hale gelir!

TÜRMOB,ODALAR,MESLEK DERNEKLERİ ,GRUPLAR KÖR-SAĞIR-DİLSİZ

Değerli Meslektaşlarımız, Başta Türkiye Barolar Birliği olmak üzere bir çok kamusal kurum bu olumsuz gelişmeler karşısında mücadele ederken başta TÜRMOB olmak üzere odalarımız ve derneklerimiz her zaman olduğu gibi üç maymunu oynamaktadır.Bizim kurumlarımızı da hedefe koyan durum karşısında hiç sesleri çıkmıyor.Bunu anlamak mümkün değildir.Bizi temsil edenlerin ELLE GELEN DÜĞÜN BAYRAM deme hakları yoktur.

Diğer taraftan meslek alanında mücadele verdiğini iddia eden GRUP lara bakınız.Hepsi KÖR,SAĞIR VE DİLSİZ! Demek ki; hepsinin hesabı koltuk ve rant.Ancak hiç kimse unutmasın kurumlarımızın kamusal yapısı sona ererse TÜRMOB ve odaları yönetenlerle grupların koltuk hayalleri suya düşecektir.Fakat olan meslektaşa olacaktır.

İLAN EDİYORUZ

TÜRKİYE MALİ MÜŞAVİRLER BİRLİĞİ ( T M B)
Oktay Yeşilyurt                          Belma Sabuncu
Başkan                                        Sekreter