KARAMSAR DEĞİLİZ.UMUTLUYUZ!!!

2017 yılını karşılarken “karamsar değiliz” demiştik.Yaşadığımız gelişmeler esas olarak  bu tespitimizi doğruladı.

ÜLKEMİZ AÇISINDAN;

1-Türkiye Atlantik sisteminde bağlarını koparma sürecine girdi ve yönünü Avrasya’ya çevirdi.

2-Vatan bütünlüğümüze  kasteden ABD emperyalizmin karşı kararlı bir duruş sergilendi. Fırat Kalkanı operasyonu ile ABD’nin kara gücüm dediği PKK/PYD terör örgütünün “İkinci İsrail” projesi yerle bir edildi.

3-Fetö terör örgütünün darbe girişimi ezildi.Devlet kurumları içine yerleşmiş olan ABD yanlısı

Unsurlar temizlendi.

4-Batı Asya ülkeleri silah arkadaşı oldu ve Atlantik kuvvetlerini yenilgiye uğrattı.

5-Borçlanma ekonomisi ile bir yere varılamayacağı ortaya çıktı.Üretim ekonomisi’ne geçmekten başka çıkış yolunun bulunmadığı daha çok anlaşılmaya başlandı.

6-Ve en önemlisi ATATÜRK’TE BİRLEŞMEKTEN BAŞKA ÇARE OLMADIĞI BİR KERE DAHA ORTAYA ÇIKTI.Siyasi iktidarın milli,bilimsel ve laik eğitimden uzaklaşma gayretlerinin Milletimizin ezici çoğunluğu tarafından kabul edilmediği görüldü.

MESLEĞİMİZ AÇISINDAN;

Her ne kadar mesleğimiz ve meslektaşlarımız için 2017 yılında iyimser olmamızı gerektiren gelişmeler yaşanmadı ise de meslektaşların yaşadığımız süreci doğru okumaya başlamaları karamsarlığın değil umudun göstergesi oldu.Çünkü;

1-Meslektaş verilen işaretlere göre tavır alma alışkınlığını terk etmeye başladı.Artık daha çok konuşan,yazan ve özgür iradesi ile hareket edip eleştirel aklı öne çıkaran sayıları giderek artan bir meslektaş kitlesi var.

2-Meslektaş oy vererek göreve getirdiği yöneticilerin ACZ içinde bulunduğunu,iktidara getirdiklerinin mesleğe ve meslektaşa sahip çıkmadığını,iktidarı paylaşan hiçbir grubun birbirinden farkının bulunmadığını bizzat kendi deneyimleri ile keşfetti.

3-Meslektaş iktidarı paylaşan grupların konu rant olunca birlikte hareket ettiklerini kavradı.

4-Meslektaş iktidar dışı gruplardan hangilerinin gerçek ve doğru muhalefet yaptığını hangilerinin “mış” gibi muhalefet olduğunu daha net kavrayan bir sürece girdi.

5-Meslektaş  sansasyonel ve konjoktürel bazı işler yaparak kendilerine “şemsiye” rolü atfedenlerin süreci etkileyebilecek doğru ve kalıcı programa sahip olmadıklarını anlamaya başladı.

6-Türmob ve büyük(!) odalar’ın eğitimi yozlaştırarak  bu tür etkinlikleri iktidarda kalabilmek adına bir araç  olarak kullandıkları meslek kamuoyu vicdanında netleşti.

Değerli meslek mensupları,gerek ülkemiz gerekse mesleğimiz açısından ana başlıklar halinde dikkatinize sunduğumuz değerlendirmeler ışığında 2018 yılında yaşanacaklara dair umutluyuz.Elbette geleceğe yürürken hiçbir süreç dümdüz ilerlemeyecektir.Zik zaklar olacaktır.Ancak bir yazarımızın dediği gibi BAZEN BİR ADIM ATMAK İÇİN BİN UÇURUMDAN GEÇMEK GEREKİR.

2018 yılının Türkiye için ve mesleğimiz için güzel şeylerin yaşandığı bir yıl olmasını dileriz.

TÜRKİYE MALİ MÜŞAVİRLER BİRLİĞİ (T M B) GRUBU

Oktay Yeşilyurt                                                 Belma Sabuncu