BATI CEPHESİNDE YENİ BİR ŞEY YOK!

Bilindiği üzere İstanbul Serbest  Muhasebeci Mali Müşavirler Odası YAŞAM adı altında bir dergi çıkartmaktadır. “Üyelerin iş dışında da bir yaşamı olduğunu ve iş dışı yaşam sürecinde üyelere farklı bir ortam sunmak” anlamında bir amaçtan yola çıktıklarını ifade edebileceğimiz derginin en son 64.sayısı yayınlandı.

YAHYA ARIKAN’A GÜZELLEME SAYISI

Kapakları hariç toplam 65 sayfadan oluşan derginin tam 47 sayfası Yahya Arıkan’a yapılan övgü ve güzellemeler ayrılmış. Odamızda 26 yıl başkan olarak görev yapan Sayın Arıkan’ın ne bilinmez meziyetlere(!)sahip olduğunu öğrenmek istiyorsanız okuyun.

Adı geçen kişinin YMM ünvanını kazanmışken son TÜRMOB seçiminde niye SMMM kontenjanından yönetime girdiğinin,bunca uzun görev süresinde temel sorunlarımızın çözümünde somut bir başarısı yokken niye hala bir üst göreve ısrarla talip olduğunun hiç sorgulanmamış olmasına da şaşırmayın!

GÜZELLEME İÇİN SEÇİLMEDİNİZ

Halen  Yücel Akdemir başkanlığında İSMMMO yönetimini oluşturan yöneticileri uyarıyoruz:Bizim paralarımızı keyfi olarak harcama hakkınız yoktur.İstanbul Odası’nın kaynaklarını iflas etmiş dar grup çıkarlarınız için tüketemezsiniz.Güzellemelerinizi kurumun paraları ile değil kendi şahsi imkanlarınızı kullanarak yapınız.

Hatırlatıyoruz; vaktinizi bu tür işlere ayıracağınıza meslektaşın ağır sorunlarını çözün.

Birilerine güzelleme yapmak için seçilmediniz!!

MAJESTELERİNİN MUHALEFETİ

Değerli üyeler, söylemlerinde sizlerin çıkarları adına hareket ettiklerini ileri süren,

-Meslekte Birlik grubu

-Bağımsız grup

-Katılımcı grup

-Yeni Mali Müşavirler grubu

Yöneticilerinin gerek bu güzelleme ile ilgili olarak gerekse mesleğin ve meslektaşların sorunları hakkında seslerinin çıktığını bileniniz var mı? Yakındıkları bu yönetim anlayışı ile aktif olarak mücadele ediyorlar mı? Maalesef bu sorulara olumlu cevap vermek mümkün değildir.

Üzülerek ifade ediyoruz; bu yapılar meslek ve meslektaş adına umut vermemektedir.

SONUÇ

Mesleğin ve meslektaşların sorunlarını çözme noktasında sınıfta kalanların en son geldikleri yer burasıdır. Bu yönetimle ve yukarıda anlattığımız muhalefet anlayışı ile varılacak hiçbir menzil yoktur.

Ey Meslektaş gör artık Batı Cephesinde yeni bir şey yok.10/02/2014

Oktay Yeşilyurt                                        Belma Sabuncu