İYİMSERİZ!

2017 Zorlu bir yıl olacak.Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik durum bir çok kesimde kötümserliğe neden olmaktadır.Ancak yaşadığımız gelişmeleri değerlendirdiğimizde; TSK Fırat Kalkanı operasyonu ile Suriye’nin kuzeyinde Amerikan koridorunu engelleme yönünde büyük başarılar kazanıyor. PKK/PYD ve IŞID terör örgütlerini eziyor.Türkiye bölge ülkeleri ile ittifaklar kurmaya başladı. Ekonomik duruma bakıldığında sıcak paraya dayalı tüketim ekonomisinin sürdürülebilir olmadığı Devlet katında ve toplum nezdinde giderek daha çok anlaşılır hale geldi.Artık herkes üretim ekonomisine geçmekten başka çare kalmadığını görüyor.NATO ve Atlantik cephesinde kalmanın zararları yüksek sesle tartışılıyor ve ŞİÖ seçeneği gündeme gelmiş durumda. Bütün bunlar 2017 yılının başlıca gündem maddeleri olacak.Bu nedenle 2017 yılı zorlu bir yıl olacak.Ancak , gerek ülkemizin bölünmez bütünlüğü gerekse Türk Milletinin birlik ve dayanışması noktasında Türkiye başarılı olacaktır.Türkiye’yi idare edenlerin gereksiz bir şekilde iç cepheyi zayıflatan Başkanlık dayatmaları ve Laik Cumhuriyetle hesaplaşma girişimleri noktasındaki ısrarlarından vazgeçmeleri Türkiye’nin başarısını hızlandıracaktır.Tarihin tekerleği geriye doğru döndürülemez.İnançlıyız,umutluyuz ve iyimseriz.

Mesleğimiz ve meslektaşlarımız açısından baktığımızda da 2017 zorlu bir yıl olacak.Kurumlarımızı yönetenlerin basiretsiz,vurdumduymaz ,rantçı ve kariyerist yönetim anlayışları ile muhatap olduğumuz resmi mercilerin aleyhimize tutumları nedeniyle giderek artan büyük sorunlarla karşı karşıyayız.Görünen o ki 2017 yılında da sorunlarımız çözülemeyecek.Ancak bütün olumsuz gidişata rağmen karamsar değiliz.Çünkü meslektaşlarımıza güveniyoruz.Çünkü bugüne kadar sürdürdüğü mücadelesini bir üst aşamaya taşıyarak Türkiye genelinde güçlerin birliğine dayalı bir örgütlenmeye giden T M B grubumuz var.Tüm olumsuzlukları kademe kademe aşacağız.İyimseriz.

Tüm içtenliğimizle bütün meslektaşlarımızın yeni yılını kutlar esenlikler dileriz.

Oktay Yeşilyurt                                     Belma Sabuncu

Başkan                                                  Sekreter