ONUR'MU DEDİNİZ?!

ONUR’MU DEDİNİZ ?!

Hepinizce bilindiği üzere son günlerde İSMMMO başkanı Yahya Arıkan ilçe ilçe dolaşarak meslekte 10 yılını , 20 yılını tamamlayanlara ONUR BELGESİ veriyor.Belge verdiği arkadaşlarla fotoğraf çektirmeyi ve bu fotoğrafları Oda’mız sitesinde yayımlamayı da ihmal etmiyor.

Sayın Arıkan , Meslektaşlarımız onurludur.Onurlu bir mesleğin mensuplarıdır.Onur belgesi vermekle meslektaşların başını göğe erdirmiş olmuyorsunuz.26 yıldır iktidardasınız eğer  samimi olarak mesleğin ve meslektaşın onuruna sahip çıkmak gayesinde olsaydınız:

1-Meslektaşların iktidarınız boyunca artarak devam eden angaryalarla karşı karşıya kalmasını önlerdiniz.

2- Tahsilat sorununu çözerdiniz. Meslek mensupları hala tahsilat sorunu ile boğuşmaktadır. Bunca yıllık iktidarınız süresince bu soruna kalıcı çözümler üretemediniz. Çözüm diye ortaya koyduğunuz mucize(!) E-yazılım programınızın bizatihi kendisi meslektaşlarımız için ek maddi külfetler getirmiş ve bu yönü ile yeni bir angarya olmuştur.

3-Meslektaş yabancı denetim tekelleri ile bazı büyük YMM firmalarının haksız rekabetine maruz kalırken bu duruma kayıtsız kalmaz,müdahil olurdunuz.Meslektaşlarımıza bu tekelleri meşru göstermez ve onlarla işbirliği politikaları gütmezdiniz.

4-Meslektaş hastalık, ölüm gibi hallerde sahipsizdir. V.U.K.nuna hüküm koydurarak mücbir sebep hallerinde meslektaşların mağduriyetini giderirdiniz.

5-Meslektaşın geleceğini teminat altına almak için meslek yasasına hüküm koydurup, avukatlarda yıllardır uygulanan Sosyal Yardımlaşma Fonu(sandığı) oluşturulmasını

sağlardınız.

6-TÜRMOB’un fonlarında biriken milyarlarca TL parayı diğer odaların hizmet binası yapımına tahsis etmesine engel olur,bu kaynakların meslektaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak SOSYAL TESİSLER,TATİL KÖYLERİ kurulması için kullanılmasını sağlardınız.

7-Bağımsız denetim meselesi bir kangren olarak ortada dururken KGK’nın eğitim programlarını duyurmayı üstlenmek yerine bu sorunu meslektaşların ekmek kazanabileceği gerçekçi bir çözüme kavuştururdunuz.

Burada sıraladıklarımızın yanı sıra daha bir çok sorunu uzun iktidarınız boyunca çözemediniz. Hal böyle iken odamız adına onur belgesi vermeye gidiyor ve bu belgeleri bahane ederek başkanı olduğunuz ÇDMB Grubu adına oy istiyorsunuz.Bu davranışınız la kimseyi etkileyemezsiniz.Meslektaşımız kibardır,misafirperverdir ama aynı zamanda gerçekçidir.Neyin ne için yapıldığının farkındadır.Bunu unutmayın.!!

Son söz;

Sayın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e sormuşlar:Memleketin durumunu tek kelime ile anlatacak olsanız ne dersiniz? Sayın Demirel;”TEK KELİME İLE SÖYLERSEM EYİDİR,İKİ KELİME İLE SÖYLERSEM EYİ DEĞİLDİR” diye cevap vermiş.

Mesleğimizin ve meslektaşımızın durumu budur.Bu durum da hangi onur’dan bahsediyorsunuz ???    26/02/2016

YÜRÜTME KURULU

Oktay YEŞİLYURT                           Belma SABUNCU